“Ανοργάνωτος”- Serial killer ο Αλβανός Mondy, κατ ομολογίαν δολοφόνος της εικαστικόυ στο Γαλανάδο Νάξου.

Στον Εισαγγελέα (20/02-11.00) οδηγήθηκε ο Αλβανός “παροδικός δολοφόνος” κατ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 59χρονης εικαστικόυ ,Κατερίνας Ζαζάνη και τριών ακόμα ηλικιωμένων. Αναμένεται Εισαγγελική διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων στα ονόματα τα οποία “χρησιμοποιούσε” ο Αλβανός δράστης,  και φωτογραφική απεικόνιση του, καθώς και του συνεργού του.

image

“Ανοργάνωτος”- Serial killer προσδιορίζεται από τους Αστυνομικούς ο Αλβανός επικίνδυνος κακοποιος. Τρεις ανθρωποκτονίες σε Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Σπηλιά Αρκαδίας και Νάξο ομολόγησε ο 31χρονος επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη (19/02) στη θέση της Πάτρας .
Όπως αναλυτικά ανέφερε ο Διοικητής Ασφαλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ο Αλβανός Mondy, «ομολόγησε ότι το έτος 2011, βρισκόταν στο χωριό Σπηλιά στην Καλαμάτα, όπου απασχολείτο σε γεωργικές εργασίες. Ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν οικονομικές διαφορές και διαπληκτισμός με τον εργοδότη του. Για το λόγο αυτό, μαζί με τον ομοεθνή του, συνεπλάκησαν με τον ιδιοκτήτη, τον χτύπησαν και εξαιτίας των χτυπημάτων, έχασε τη ζωή του. Στη συνέχεια από κοινού με τον συνεργό του, αφαίρεσαν από την κατοικία του θύματος χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 180 έως 200 ευρώ. Κατά την εξερεύνηση της οικίας του θύματος εντοπίστηκαν σε αντικείμενα και χώρους αυτής δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία ταυτίστηκαν με τον δράστη.
Για τη δεύτερη ανθρωποκτονία στην περιοχή της Τριπόλεως, ομολόγησε ότι στις 04-09-2011, από κοινού με δύο ακόμα ομοεθνείς του, που αναζητούνται, μετέβησαν στην κατοικία του θύματος και έχοντας ως σκοπό τη ληστεία, εισήλθαν στο σπίτι του τελευταίου, άσκησαν βία με τα χέρια τους, τον έριξαν στο έδαφος και τον γρονθοκόπησαν. Συνεπεία των χτυπημάτων και της περίσφιξης που άσκησαν στον λαιμό του, ήταν να επέλθει ο θάνατος του θύματος. Στη συνέχεια εισέβαλλαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του θύματος, την ακινητοποίησαν, την έδεσαν και την φίμωσαν. Από την κατοικία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος.
Για την δολοφονία στην Νάξο στις 18 Οκτωβρίου 2014, ο 31χρονος Mondy ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο νησί για διάφορες εργασίες εποχικού χαρακτήρα, τον απασχόλησε το θύμα, ισχυρίστηκε ότι αντιδικούσαν συχνά λόγω των απαιτήσεων του θύματος σχετικά με την δουλειά του και στις 16 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το θύμα στην κατοικία του, προκειμένου να ζητήσει τα χρήματα που του χρωστούσε.
Μετά από έντονο επεισόδιο στην είσοδο της αυλής, στην προσπάθεια της να καλέσει την αστυνομία, την εγκλώβισε, την έπιασε από το λαιμό και την έπνιξε, με περίσφιξη. Στη συνέχεια την μετέφερε στο υπνοδωμάτιο, εκεί την έδεσε με σπάγκο στα χέρια και στα πόδια. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε και ένα επιπλέον στοιχείο ως προς την προσωπικότητα του δράστη. Την έδεσε με σπάγκο στα χέρια και στα πόδια, έψαξε την κατοικία και αφαίρεσε 370-380 ευρώ, 200 δολάρια, 2 κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα ».
Ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες ανεξιχνίαστες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ως προς το modus operandi που ακολουθούσε ο δράστης.
Εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές σε Αρκιτσα και Λιβανατες Φθιώτιδας καθώς και στην Πάτρα σε βάρος του 31χρονου Αλβανού Mondy.
Όπως ανέφερε ο Α/Β Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, «ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, παρουσιάζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως «σειριακός» παραβάτης και για το λόγο αυτό, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προσδιορίσθηκε η ποινική συμπεριφορά του, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ».
Ο Αλβανός Mondy, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε περιοχή της Πάτρας (19/02), όπου είχε καταφύγει μαζί με 27άχρονο ομοεθνή συνεργό του στην εγκληματική του δράστη του, ενώ συμμετείχε ενεργά σε μία εκ των ανωτέρω ανθρωποκτονιών.
Μετα τη δολοφονία της εικαστικου Κατερίνας Ζαζάνη, ο Mondy φέρεται να επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά και αμέσως μετά την ίδια μέρα αναχώρησε για Αλβανία, με λεωφορείο. 《Επέστρεψε στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2014 και αυτομάτως κινήθηκε στις περιοχές εκείνες που γνώριζε καλά, Πάτρα, Λιβανάτες- στις οποίες έχει διαπράξει πλήθος διαρρήξεων σε οικίες και αποθήκες》ανέφερε ο Διοικητής Ασφαλείας.
Σε δήλωσή του ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ανέφερε για τον Αλβανό Mondy 《σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα ως εξής: το υπ’ αριθμ. 6/2011 από 5/12/2011 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, το οποίο επικαιροποιήθηκε στις 20/1/2012 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας. Αφορούσε σε εγκλήματα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστείας, πράξεις που τελέστηκαν 10 Μαΐου 2011, με θύμα 79χρονο στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Τριφυλλίας Μεσσηνίας.
Εκκρεμούσε το υπ’ αριθμ. 2/2012 από 27/1/2012 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Τριπόλεως, που επικαιροποιήθηκε με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τριπόλεως στις 4/7/2013 και αφορούσε έγκλημα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ληστείας κατά συναυτουργία, ανθρωποκτονία που τελέστηκε την 4/9/2011 στο Δ.Δ. Βουρβούρων Αρκαδίας σε βάρος 78χρονου και απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος της 8pάχρονης συζύγου του.
Εκκρεμούσε ακόμη το υπ’ αριθ. 13/2014 από 1/12/2014 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Νάξου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 59χρονης, η οποία έχει γεννηθεί στο Βαθύ Σάμου και βρέθηκε δολοφονημένη 18 Οκτωβρίου 2014 στον οικισμό Γαλανάδο Νάξου.
Σε βάρος του εκκρεμούσαν ακόμα αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας από το 2006 για τετελεσμένη κλοπή, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως, από 23/2/2006, για κλοπή. Απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως για τετελεσμένη κλοπή, 8/4/2013.
Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα αποτυπώματα του δράστη ταυτοποιήθηκαν σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Αρκίτσας και των Λιβανάτων Φθιώτιδος, καθώς και στην Πάτρα Αχαΐας, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Απρίλιο του έτους 2008 έως και το Φεβρουάριο του έτους 2015» επεσήμανε ο Διοικητής Ασφαλειας.
Προανακριτικα διαπιατωθηκε οτι οι δυο Αλβανοί (17/02), είχαν αφαιρέσει σε διάρρηξη με κλοπή από την περιοχή της Αρκίτσας αυτοκίνητο ( FIAT PANDA), το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Οι δυο Αλαβανοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράνομη οπλοφορία και θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών (20/02-11.00) ενώ ανατίθεται οι συνεργοί του 31χρονου Αλβανού κακοποιού.
Εντός των ημερών αναμένεται Εισαγγελική διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων στα ονόματα τα οποία “χρησιμοποιούσε” ο Αλβανός δράστης,  και φωτογραφική απεικόνιση του, καθώς και του συνεργού του.

image

Σε εξέλιξη (20/02-13.00) ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, για τις έρευνες τη σύλληψη και την ποινική συμπεριφορά του Αλβανού κακοποιού, και του συνεργού του, από τον Διοικητή Ασφάλειας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, και τον εκπρόσωπο τύπου, Α/Β Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport