ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: Όπλα, αντιαρματική ρουκέτα και τα προσχέδια τρομοκρατικής επίθεσης.

Η γιάφκα της Αναβυσσου, αποκαλύφθηκε ύστερα από την έρευνα των Αστυνομικών, στο κρυσφήγετο του κατάδικου δραπέτη τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού. Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, αναμένεται η ταυτοποίηση με τρομοκρατικές ενέργειες, του οπλισμού που εντοπίσθηκε στο κρυσφήγετο.

Το αντιαρματικό βλήμα RPG, ίδιου τύπου με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί ανεπιτυχώς στην επίθεση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» (14/01 2013) κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λ.Συγγρού και κατά των γραφείων της Mercedes στη Βαρυμπόμπη. Ο τυπος του βλήματος παραπέμπει και στην πρώτη μεγάλη επίθεση (01/2007) εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, εντοπίσθηκαν στο οίκημα 7 kalashnikov, εκρηκτικά, και αυτοσχέδιες εκρηκτικές βόμβες. Ενω ενα εύρημα προκάλεσε έντονη ανησυχία, το οποίο εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της οικίας. Πρόκειται για κουτί διαστάσεων 1mx 50m το οποίο είναι σφραγισμένο και μεταφέρθηκε προς εξερεύνηση στο Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενω εκτιμάται ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο χώρο εντοπίσθηκαν επίσης δύο χαρτοκιβώτια μεγάλου ύψους και όγκου τυλιγμένα με μεταλλικές κορδέλες και δεμενα με σφιγκτήρες. Τα “δέματα” σφραγισμένα και ιδιόχειρες σημειώσεις των τρομοκρατών, έπειτα από την προβλεπόμενη διαδικασία της φωτογράφισης και εξερεύνησης, για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ αναζητούνται ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και βαλλιστική ταυτοποίηση για τα 8 kalashnikov που εντοπίσθηκαν στο οίκημα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες ενέργειες και από ποιες οργανώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί. Κάλυκες που έχουν περισυλλέξει ιχνιλατες στο χτύπημα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, στις επιθέσεις κατά των γραφείων της Ν.Δ., και στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, την καθως και στο “ορφανό” χτύπημα κατά της πρεσβείας του Ισραήλ θα εξεταστούν βαλλιστικά για το αν τα όπλα που εντοπίσθηκαν στο σπίτι, χρησιμοποιήθηκαν και στις επιθέσεις.
image

Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα “νέων πυρήνων” τρομοκρατίας, που έχουν ενεργοποιηθεί.

Κατα την εξερευνηση στο εσωτερικο της οικίας  εντοπίσθηκε χώρος ο οποίος εκτιμάται ότι είχε χρήση “γκαράζ” και στον οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί αυτοκίνητο.

Στην αυλή του οικήματα, εντοπίσθηκε βαρελα με αυτοσχέδιο στόμιο, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα ύλης, η οποία εξετάζεται ως εκρηκτική. Ενώ κατά την εξερεύνηση του χώρου στην αυλή του σπιτιού εντοπίσθηκαν τουλάχιστον 10 σακιά με τσιμέντο και άμμο. Σε συνδυασμό με τα ευρήματα και τα κατασχεμένα υλικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε παγίδευση αυτοκινήτου και την κατασκευή αυτοσχέδιας υψηλής εκρηκτικότητας βόμβας.

Το μεσημέρι (04/01) αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, προς εκτέλεση εντάλματος σε βάρος του, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος και θα προσδιορίσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport