Ανάληψη Ευθύνης- Ρουβίκωνας: “Ένα χυμένο δάκρυ για το ΤΑΙΠΕΔ”

Με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας, ανέλαβαν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση – «ισοπέδωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά-, του ΤΑΙΠΕΔ.ΤΑΙΠΕΔ

Αναλυτικά το κείμενο, της ανάληψης ευθύνης, αναφέρει:

ΕΝΑ ΧΥΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματικά θα δυσκολευόμασταν αρκετά να αντιληφθούμε τον λόγο του να υπήρχε, πέραν μιας μειοψηφίας, περισσότερος κόσμος που να μην χαίρονταν με την ισοπέδωση των γραφείων του ΤΑΙΠΕΔ στο κέντρο της Αθήνας. Και επειδή είμαστε άνθρωποι που καθημερινά κινούμαστε σε χώρους εργασίας και καφενεία, το συμπέρασμά μας είναι το προφανές:  όλος ο κόσμος συγκλίνει στην φράση «και λίγα του κάνανε».Φυσικά δεν έχουμε την αυταπάτη ότι με την κίνηση μας αυτή δημιουργήσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού, πέραν της μη λειτουργίας του την συγκεκριμένη μέρα. Είναι προφανές, ότι η πολιτική μας ενέργεια στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν συμβολική. Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν στην γιάφκα των ιδιωτικοποιήσεων, θέλουμε να καθρεφτίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές που επιφέρει η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ στην κοινωνία.1.2 δις ευρώ προβλέπεται ότι πρέπει να προέλθουν από τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ τους επόμενους μήνες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους. 4.8 δις ευρώ πρέπει να πέσουν στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2016, και συνολικά 6.2 δις ευρώ, ως το τέλος του 2018, δηλαδή 900 εκατομύρια ευρώ για κάθε τρίμηνο. Ζαλιστήκατε; Όλα αυτά τα ποσά, πρέπει να προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, κάτι που αναγράφεται ρητά στα συνοδευτικά κείμενα του τρίτου μνημονίου.Όλα αυτά τα χρήματα θα βρεθούν φυσικά από την πώληση, για ένα κομμάτι ψωμί, δημόσιας περιουσίας σε διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους. Και για να μην αναρωτιούνται και οι δικολάγνοι, θα τους διαφωτίσουμε εμείς: Όχι ,καμία ποινική διώξη δεν θα ασκηθεί ποτέ και σε κανένα για  ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελεία σε 5 συντρόφους του Ρουβίκωνα, και ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Λεούση, βασικό στέλεχος του αρχισυμμορίτη του ΤΑΙΠΕΔ, Στεργίου Πιτσιόρλα.

Από τα τελευταία επεισόδια στο μεγάλο φαγωπότι, είναι η πώληση του ΟΛΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε σύμβαση παραχώρησης εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου στον ΟΛΠ, που είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του λιμανιού. Το λιμανάκι των Αλιέων, το Καστράκι, η παραλιακή μετόπη της Δραπετσώνας, η λιμενική ζώνη των λιπασμάτων, ο χώρος στον οποίο θα γίνει το κέντρο υγείας, κομμάτια της πόλης του Πειραιά, θα γίνουν δώρο στους ιδιώτες και όχι μόνο. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πωλήθηκαν στην εταιρία FRAPORT του γερμανικού δημοσίου. Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασού, τα ξενοδοχεία Ξενία σε όλες τις τουριστικές περιοχές, το λιμάνι Ζέας, ο ΟΛΘ, 176 στρέματα γης από το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά μέχρι την Γλυφάδα, 383 στρέμματα στο Σούνιο, και χιλιάδες ακίνητα σε όλη την χώρα. Ο κατάλογος βέβαια δεν έχει τελειωμό. Φυσικά κανείς να μην έχει την αυταπάτη, ότι από τα χρήματα που εισπράτονται από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, έστω και ένα ελάχιστο ποσό θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος του λαού. Πάνε κατευθείαν σε ειδικό λογαριασμό για το χρέος στο Λουξεμβούργο. Η τακτική τους πάντα καρμπόν και δοκιμασμένη. Απαξιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα του εμπορεύματος, ώστε να συναινέσουν και οι πολίτες νοερά στο ξεπούλημα. Αλήθεια, μετά την παράθεση των παραπάνω ποσών, υπάρχει κανείς που τον πιάνει ίλιγγος, σύγκριο και αγανάκτηση για τα «χρήματα που θα δώσει ο έλληνας φορολογούμενος για τις ζημειές από τις καταστροφές στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ;».

Για τους «καλοπροαίρετους» που αναρωτιούνται γιατί ΄΄ αναρχικοί να είναι ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις΄΄ (υπονοώντας ότι έτσι είμαστε υπέρ του κρατικού χαρακτήρα των πωληθέντων περιουσιών) απαντάμε : Δεν είμαστε κορόιδα. Ξέρουμε ότι τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, με την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών προς όφελος των διάφορων μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών, και λοιπών εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων. Ξέρουμε ότι τα χρήματα που εισπράτονται από τις πωλήσεις, γίνονται δόσεις για την αποπληρωμή ενός επαχθούς χρέους, που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Δουλεύοντας σε συνθήκες γαλέρας, ζώντας σε κατάσταση φτώχειας και παίρνοντας συντάξεις πείνας. Όλα αυτά με τις υπογραφές σε απανωτά μνημόνια, από τις δεξιές, κεντρώες και αριστερές πολιτικές δυνάμεις, που καταδυναστεύουν την κοινωνία, διαδεχόμενες η μια την άλλη στην κυβέρνηση ή συγκυβερνώντας την χώρα, αφού πλέον, εντάσσονται όλες στο ίδιο πολιτικό κάδρο της κυβερνητικής και πολιτικής διαχείρισης του τόπου σε απόλυτο βαθμό.

Λίγα λόγια για την ενέργεια

Αντιλαμβανόμαστε ότι το να πάει μια ομάδα ανθρώπων πρωί πρωί στο κέντρο της Αθήνας, να μπει σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της πόλης (το ΤΑΙΠΕΔ ήταν σε κατάλογο της ΕΛΑΣ και του υπ. ΠΡΟΠΟ, με τους πιθανούς στόχους επιθέσεων πάσης φύσεως), να ανέβει 7 ορόφους, να το κάνει λαμπόγιαλο, και να διαφύγει χωρίς συλλήψεις δημιουργεί πρόβλημα στις υπηρεσίες της αστυνομίας και στην εικόνα του αρμόδιου υπουργείου. Ειδικά όταν μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα NANTIA.REPORT το εξής: «Από τις 11/9 (2 μέρες δηλαδή πριν από την πολιτική μας ενέργεια στο ΤΑΙΠΕΔ) υπάρχουν αυξημένες περιπολίες των πληρωμάτων της ΕΛΑΣ σε επικείμενους στόχους, εγκαταστάσεις και οικίες κυβερνητικών στελεχών και οικονομικών παραγόντων, με αφορμή πληροφορίες για επικείμενες καταδρομικές ενέργεις. Πληροφορίες, οι οποίες έχουν περιέλθει στην ΕΛΑΣ σύμφωνα με αστυνομικές διαρροές, προσδιορίζουν προπαρασκευαστικές ενέργειες της αυτοπροσδιοριζόμενης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου Ρουβίκωνας, μέλη της οποίας με χαρακτηριστικά της κίνησή τους, την ταυτόχρονη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων από διαφορετικές κατευθύνσεις ως αφετηρία στο χώρο στοχευμένης επίθεσης σε καταδρομικές δράσεις, σε εγκαταστάσεις και οικίες κυβερνητικών στελεχών και οικονομικών παραγόντων. Νωρίς το μεσημέρι (11/9) σε αυξημένη επιτήρηση έχουν τεθεί οικίες των στελεχών των ΕΛΠΕ, οικονομικών παραγόντων της χώρας, κυβερνητικά στελέχη, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις υπουργείων σε αποτροπή καταδρομικών δράσεων). «

Επί της ουσίας, και γνώριζαν τις προθέσεις μας, ότι «προπαρασκευάζαμε», και η αστυνομική επιτήρηση αυξήθηκε σε στόχους όπως του ΤΑΙΠΕΔ. Το ότι επετεύχθει η συμβολική μας κίνηση, δεν οφείλεται στη τύχη, ούτε στο ότι είμαστε παρακρατικοί ή ότι έχουμε πολιτικές «πλάτες» όπως σκούζουν διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Απλά αδυνατούν να αντιληφθούν, ότι με καλή οργάνωση και ηθική υπεροχή που απορρέει απο το δίκαιο της κίνησής σου, όλα μπορούν να γίνουν. Το παραμυθάκι της σχέσης του Ρουβίκωνα με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα της αριστεράς, δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά. Η κατάληψη των γραφείων του τότε κυβερνώντος κόμματος του Σύριζα, που πραγματοποιήσαμε για τους απεργούς πείνας και η απόπειρα κατάληψης του, πάλι στα μέσα Ιουλίου, μαζί με τα κείμενα που συνόδευαν τις ενέργειες αυτές, οριοθετούν και αποκρυσταλλώνουν πλήρως την πολιτική μας στάση και πολεμική απέναντι στο Σύριζα και την «κυβερνώσα αριστερά». Όπως φυσικά και η εισβολή στην βουλή, όπου εκτέθεικε περισσότερο από ποτέ το υπουργείο του «αριστερού» Πανούση και ο ίδιος παραλίγο να χάσει το … ΠΡΟΠΟ του.

Για τους πονηρούς που καταλογίζουν σχέσεις μας με πρόσωπα από το πρόσφατο κόμμα της αριστεράς, προϊόν διάσπασης του Σύριζα, αρκεί να διαβάσουν το κείμενο και την αφίσα της αντιεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, που συνδιοργανώσαμε με το αντιφασιστικό στέκι Δίστομο. Οι αναφορές μας περί «καμίας ανάθεσης σε κάθε λογής επίδοξους σωτήρες», αφορούν αποκλειστικά την ΛΑΕ, που στελέχη της επί σειρά ετών θεωρούν μονόδρομο την συμμετοχή της Ελλάδας στη ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και τώρα μας πουλάνε και αυτοί επαναστατικά φύκια με αντιμνημονιακές κορδέλες.

Οι διώξεις των συντρόφων μας

Από την στιγμή που οι διωκτικές υπηρεσίες αδυνατούν να κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις σε μια σειρά δυναμικών παρεμβάσεων μας (κτιριακές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Μαρούση – σπίτι του Λάτση στην Εκάλη- Γραφεία ΤΑΙΠΕΔ) δρομολογούν δύο παράλληλες διαδικασίες:

1ον. Στοχοποίηση συγκεκριμένων συντρόφων του Ρουβίκωνα μετά τις κινήσεις

Η κρατική Ασφάλεια προέβει σε συλλήψεις των συντρόφων και μελών της ομάδας, Γιώργου Καλαϊτζίδη, Θανάση Πετράτου, Λάμπρου Γούλα, Μιχάλη Ματθαίου, και στην αναζήτηση ενός πέμπτου την επομένη της κίνησης του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι ενδιαφέρον και ενδεικτικό, ότι η υποτιθέμενη «ταυτοποίηση» των συντρόφων σε σχέση με την κίνηση, έγινε σύμφωνα με τους ίδιους τους  μπάτσους και την δικογραφία, από σύγκριση φωτογραφιών από κάμερες του ΤΑΙΠΕΔ, με φωτογραφίες του αρχείου της Ασφάλειας. Τρεις ασφαλίτες, επί της ουσίας, σύγκριναν φωτογραφίες του ΤΑΙΠΕΔ με αυτές του αρχείου της υπηρεσίας τους και… αναγνώρισαν πρόσωπα. Ή δε τρεις καταθέσεις τους βέβαια, είναι πανομοιότυπες και φωτοτυπία η μια με την άλλη. Το φοβερό είνα,ι ότι οι 4 από τους 5 συντρόφους δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ στην ασφάλεια! Άρα, το πώς προκύπτει σύγκριση των προαναφερθέντων φωτογραφιών, είναι ένα ερώτημα. Ή είναι ανύπαρκτη η σύγκριση, δηλαδή δεν έγινε ποτέ, ή το αρχείο αποτελείται από φωτογραφίες που τραβιούνται στο δρόμο από… παπαράτσι της κρατική ασφάλειας.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά όπου στοχοποιούνται οι συγκεκριμένοι σύντροφοι της ομάδας. Οι σύντροφοι  Γιώργος Καλαϊτζίδης και Θανάσης Πετράτος, είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι σε ανακριτή πριν κάποιο καιρό, σε μια από τις πιο κακοφτιαγμένες απόπειρες σκευωρίας των τελευταίων ετών. Μετά από πολιτική παρέμβαση δεκάδων ένοπλων αναρχικών ενάντια στην μαφία των ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων (παρέμβαση που εξαφάνισε την διακίνηση στην οδό Θεμιστοκλέους), καλέστηκαν οι σύντροφοι στον ανακριτή. Με τι στοιχεία; Άγνωστος τηλεφώνησε στην Ασφάλεια σε σταθερό που δεν είχε… αναγνώριση κλήσης και ανέφερε ότι η κίνηση έγινε από την «ομάδα του Γιώργου Καλαϊτζίδη που συμμετέχει ο Θανάσης Πετράτος΄΄! Φυσικά, αφού δημιουργήθηκε θύελλα διαμαρτυριών και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι η υπόθεση έκλεισε από την ανακρίτρια που αναρωτιώνταν και η ίδια για την δικογραφία που της φέραν μπροστά της. Ο δε σύντροφος Λάμπρος Γούλας λίγες μέρες πριν την σύλληψη του για το ΤΑΙΠΕΔ, δέχθηκε «επίσκεψη» της Ασφάλειας στο σπίτι του, όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα χωρίς εισαγγελέα. Αναρωτιέται κανείς ακόμα, αν στοχοποιούνται μέλη της ομάδας μας, ή γιατι εμφανίζονται τα συγγεκριμένα ονόματα των συντρόφων και στη δίωξη για το ΤΑΙΠΕΔ;

2ον. Δρομολόγηση από τις Εισαγγελικές αρχές της ποινικοποίησης του Ρουβίκωνα.

Καθημερινή 15/9. «Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έχουν ενημερωθεί αρμοδίως και για προηγούμενες παρεμβάσεις της ομάδας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση της δράσης της.«

Είχαμε προβλέψει σε κείμενό μας στο indymedia και στην εφημερίδα των συντακτών στις 31 Ιούλη (με τίτλο «Μήπως στρώνεται ο δρόμος για δυναμικές κινήσεις των αρχών;»), για μελλοντική προβοκάτσια και κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας. Εδώ και αρκετό καιρό δημιουργείται ένα κλίμα μέσα από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και μπλογκς, που στοχεύει στην εμπέδωση ότι η ομάδα του Ρουβίκωνα είναι «τρομοκρατική», «προβοκατόρικη» και … «λόχος ορεινών καταδρομών» (για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση, και υπέρ του ένοπλου αγώνα είμαστε, και των ένοπλων αγωνιστών, καθώς τα θεωρούμε κομμάτι του ευρύτερου κινήματος).

Αναδεικνύοντας, τα μίντια και οι διωκτικές αρχές, με εντυπωσιακές αναφορές στις δράσεις της ομάδας που έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα (ΕΛΠΕ, σπίτι Λάτση, ΤΑΙΠΕΔ), όπου ασκήθηκε η ελάχιστη κινηματική βία απέναντι σε εγκλήματα με δολοφονίες εργατών (ΕΛΠΕ), και ξεπούλημα του τόπου (ΤΑΙΠΕΔ), αποσκοπούν να οδηγήσουν το Ρουβίκωνα στην αγκαλιά του 187 αντιτρομοκρατικού. Ξεχνάει κανείς, τι ανέφερε η ηγεσία της ΕΛΑΣ μέσω του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤΕΝΑ για την αντισυγκέντρωσή μας στην συγκέντρωση των » Μένουμε Ευρώπη»στο Σύνταγμα; Εμβρόντητοι οι τηλεθεατές πληροφορούνταν, ότι ο Ρουβίκωνας ήθελε να βάλει φωτιά στην βουλή, και η αντισυγκέντρωση μέσα στην καρδιά του πλήθους των νεοφιλλελέδων, ήταν απλά ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, αφού εμποδιστήκαμε απο τα ΜΑΤ στο να βάλουμε… φουρνέλο.

Στην δικογραφία για το ΤΑΙΠΕΔ έχουν συμπεριληφθεί επιγραμματικά δικογραφίες, που έχουν ανοίξει για κινηματικές  παρεμβάσεις της ομάδας. Η παρέμβασή μας με κείμενα και τρικάκια στην Ένωση Ξενοδόχων Αττικής- Ελλάδας, μετά τον θάνατο από εξάντληση καμαριέρας σε ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο, μπήκε σε… δικογραφία. Οι παρεμβάσεις μας επίσης με κείμενα και τρικάκια σε εταιρίες και οργανισμούς, που απειλούσαν εργαζόμενους να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα (διοίκηση νοσοκομείου Μετροπόλιταν-Εργοδοτικό σωματείο UNION της EUROBANK- εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ συμφερόντων Μπόμπολα), επίσης μπήκαν σε δικογραφίες. Μπροστά σε αυτήν την επιχειρούμενη γελοιότητα ποινικοποίησης αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές, θα προτείνουμε και κάτι άλλο: Γιατί δεν ανοίγετε δικογραφία και για την πορεία προς την Γερμανική πρεσβεία, που συνδιοργανώσαμε με άλλες ομάδες; Γιατί δεν βάζετε και κανένα κακούργημα για τις καταλήψεις των Γερμανικών κολλοσών SIEMENS και ALIANZ, που βρίθουν σκανδάλων, όντας διαπλεκόμενοι με το εγχώριο πολιτικό σύστημα; Γιατί δεν μαζεύεται με κατηγορίες και όσους συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για να κοπεί και ο βήχας σε όσους διαμαρτύρονται για τις ανακεφαλαιοποιήσεις  με δις ευρώ των τραπεζών, την ώρα που ο κόσμος πεινάει; Ταυτοποιήστε και ποιοι από τον Ρουβίκωνα διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Τουρκική πρεσβεία ενάντια στα εγκλήματα του τουρκικού κράτου απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές. Τυλίξτε σε μια κόλλα χαρτί τους συντρόφους μας, που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του αρχικλέφτη Παπαντωνίου, του αρχιερέα των διώξεων αγωνιστών Αθανασίου, και φυσικά στείλτε στον ανακριτή τους θρασύτατους που βγάλαμε πανό έξω από το Μαξίμου για το 3ο μνημόνιο, που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας. Και αν μείνει και κανείς από εμάς, (γιατί είμαστε και πολλοί), στείλτε και ασφαλίτες στην παιδική χαρά του Άγιου Παντελεήμονα, να συλλάβουν για διάρρηξη όσους συντρόφους του Ρουβίκωνα συμμετείχαν στο άνοιγμά της μαζί με το στέκι Δίστομο. Η οποιαδήποτε απόπειρα ποινικοποίησης του Ρουβίκωνα θα πέσει στο κενό. Οι συλλήψεις και οι διώξεις εναντίων μας δεν θα σταματήσουν σε καμία περίπτωση την συνέχιση της δράσης μας.

Είναι δεδομένο, ότι την περίοδο που διανύουμε, με την εφαρμογή σκληρών μνημονιακών μέτρων φοροληστρικών επιδρομών απέναντι σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, και εξάλειψης και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων, ότι απαιτείται και το κατάλληλο κατασταλτικό πλαίσιο που θα βοηθήσει στην διαχείριση και την εφαρμογή της φοροεπιδρομής και της περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας. Οποιοδήποτε άτομο, οποιαδήποτε ομάδα ή συλλογικότητα αντιδρά και αντιστέκετε στην λαίλαπα των μνημονίων, στην οικονομική αφαίμαξη των αδύνατων, και στο διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο, θα χτυπηθεί ανελέητα. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα που θα διαχειριστεί την εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν από τα διεθνή κέντρα εξουσίας, είναι πλέον ενιαίο και αδιαίρετο. Ένα συμπαγές μπλοκ εξουσίας, που μέσα του εξαϊλώθηκαν και οι τελευταίες δεξιές, κεντρώες και αριστερές διαχωριστικές γραμμές. Είναι εμφανής η ανάδειξη του βασικού τρίπτυχου, που συνοδεύει την εφαρμοζώμενη κυβερνητική πολιτική: μονόδρομος η παραμονή στην Ε.Ε. και στο ευρώ- εσαεί λιτότητα.

Το άλογο της ανάθεσης που πολλοί πόνταραν ψόφησε. Το πτώμα της διαφορετικής «αριστερής» πολιτικής βρώμισε. Η «βίαιη ωρίμανση» της «αριστεράς» σάπισε και την τελευταία ελπίδα. Η αντίληψη του αδιεξόδου και η παραγόμενη από αυτήν απόγνωση και παραίτηση, σκιαγραφούν με τα μελανώτερα χρώματα την κοινωνική συνθήκη. Τα καθήκοντα των αγωνιζόμενων για την αντιστροφή των αρνητικών συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί, πολλά: Οργάνωση-Εφαρμογή-Όραμα. Οργάνωση των δυνάμεων του κινήματος για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δυναμικής και του τελευταίου αγωνιστή/στριας. Εφαρμογή των προτάσεών μας μέσα από δομές. Όραμα για την διαφορετική κοινωνία που θέλουμε. Να συλλογικοποιήσουμε και να συνδέσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις. Να βοηθήσουμε όλοι για ένα κίνημα με ενιαία στρατηγική, επίκαιρες θέσεις και προτάσεις, που θα αντιπαλέψει τον συνεχιζόμενο εφιάλτη. Για την ΑΝΑΡΧΙΑ και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΙ

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

*στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του “Ρουβίκωνα” ανήρτησαν και βίντεοληπτικό υλικό από την επίθεση που πραγματοποίησαν στις εγκαταστασεις του ΤΑΙΠΕΔ.