Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στην AthensVoice.

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστικη επιθεση στα γραφεία της Athens Voice, δημοσιεύτηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ (06/11).

Η “Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης” με κειμενο σε διαδίκτυο ιστότοπο διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση (06/11-06.50) στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας επί της Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.
“Στις 5 Νοέμβρη κάναμε μια μικρή εμπρηστική παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice για όλους αυτούς τους λόγους” αναγράφεται στον επιλογο το κείμενο ανάληψης ευθύνης.
Στο κείμενό τους οι συντάκτες, αναφέρονται σε αρθρογραφία της εφημερίδας, για τις Λεύκες Νύχτες των εμπορικών καταστημάτων και αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους” και καταλήγει με το σύνθημα “Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες Νύχτες”».
Η Κρατικη Ασφαλεια ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης για τη φωτιά που ξέσπασε στα γραφεία της AthensVoice (06/11-06.50) που στεγάζονται σε κτήριο στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι δράστες ανέβηκαν στον 3ο όροφο του κτηρίου, προκάλεσαν θραύση στη γυάλινη πόρτα των γραφείων και προκάλεσαν τη φωτιά με περιέλουση εύφλεκτου υγρού.
Στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά στεγάζεται η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Athens Voice. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το κόστος της ζημιάς που προκάλεσε η πυρκαγιά ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice», ανέφερε, “καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε ολική καταστροφή στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice». Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα.
Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις”.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Athens Voice”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport