Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Porsche

Με ανυπόγραφο κέιμενο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ακολουθεί  ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Porsche στη Γλυφάδα.

wpid-fb_img_1438183920349.jpg

Με μια “ανάλυση” στην οικονομικοκοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, οι συντάκτες του κειμένου και έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορα “στο δημοψήφισμα και το 3ο “αριστερό” μνημόνιο, που ήρθε για να μείνει” όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά επιχειρούν να αιτιολογήσουν την εμπρηστική επίθεση (27/07) στις εγκαταστάσεις της Porsche στη Γλυφάδα.
“Κάπως έτσι, αυτή τη φορά, ξημερώματα Δευτέρας 27 Ιούλη επιλέξαμε να επιτεθούμε στην αντιπροσωπεία υπερπολυτελών αυτοκινήτων της Porsche στην περιοχή της Γλυφάδας, επι της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Πυρπολήσαμε το σύνολο των οχημάτων στον εξωτερικό περίβολο της αντιπροσωπείας, ενώ προς μεγάλη μας χαρά, λόγω των εκρήξεων από τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων, προκλήθησαν μεγάλες υλικές ζημιές και στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η Γλυφάδα είναι μία περιοχή εξόχως μεγαλοαστική, μία περιοχή αποστειρωμένη, εκεί όπου η επιτήρηση των προνομίων της μπουρζουαζίας είναι συνώνυμο της ασφάλειας. Μια ζώνη κατοικίας, που προσφέρει “υψηλή” ποιότητα ζωής, όπου στα διασκεδαστήρια της κυκλοφορούν τα καθάρματα που μας εκμεταλλεύονται μοστράροντας τον πλούτο τους, ο οποίος είναι βέβαια το δικό μας αίμα, με κάθε τρόπο. Εκεί, όπου αποδεικνύεται μια παλιά αλήθεια πως “…ο πόθος του θησαυρισμού και της συσσώρευσης πλούτου είναι από τη φύση του απεριόριστος”, παραθέτουν στον “αιτιολογικό ισχυρισμό” τους, οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης.
Παράλληλα διευκρινίζουν, “ότι η επιλογή του στόχου δεν έγινε επειδή εστιάζουμε στο γεγονός πως είναι μια εταιρεία γερμανικών συμφερόντων. Έγινε λόγω της πολυτέλειας που αναβλύζει και λόγω της “ιδιαιτερότητας” της περιόχης στην οποία βρίσκεται”.. προαναγγελοντας συνέχιση των επιθέσεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport