“Ανάληψη” για καταδρομική επίθεση σε εταιρεία λογισμικών συστημάτω.

Με ανυπόγραφο κείμενο ανάληψης ευθύνης.. σε ιστοσελίδα παράθεσης θέσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβαν την ευθύνη καταδρομικής επίθεσης στα γραφεία εταιρείας πληροφορικής,  για ανάρτηση στο twitter του ιδιοκτήτη της εταιρείας για «εργοδοτικό εκβιασμό υπέρ του “Ναι”».

Οι δράστες άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση (10/07) στα γραφεία εταιρείας πληροφορικής στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας. Το ανυπόγραφο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον βανδαλισμό στην έδρα της εταιρείας, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα διακίνης θέσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου ανάληψη, αποδίδουν ευθύνη στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, για «εργοδοτικό εκβιασμό» με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter (30/06) πριν τη διεξαγωγής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπέρ του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Η μισθοδοσία θα γίνει μόνο απόψε στο Σύνταγμα, για όποιον έρθει», ανέγραφε στο “τιτίβισμά” του ο επιχειρηματίας.

Σε καταγγελία για την υπόθεση προέβη αρχικά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το βράδυ της Παρασκευής ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε φθορές στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Ακαδημίας. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης, κατηγορούν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας-μεταξύ άλλων-, «κι όπως με θράσος τιτίβισε στο Twitter, οι υπάλληλοι-δουλοπάροικοί του είχαν την υποχρέωση να παραβρίσκονται στις συγκεντρώσεις των ΝΑΙ-ευρωλιγούρηδων αν ήθελαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους».
Από το περιεχόμενο της ανυπόγραφης ανάληψης ευθύνης, αποδίδεται στην ίδια ομάδα η επίθεση και οι φθορές στα γραφεία της First Business Bank (FBB) συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη.
Από την ΕΛΑΣ, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, εντοπίσθηκαν (12/07) -μεταξύ άλλων- αυτοσχέδιοι εμπρηστικοι μηχανισμοί- περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ-, και αυτοσχέδιοι μηχανισμοι αποτελούμενοι από γκαζάκια.

Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοι μηχανισμοι, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία.