Αλλάζουν τα φανάρια στην Αθήνα

Μάθαμε να κινούμαστε με το “Σταμάτη” και τον “Γρηγόρη”. Ωστοσο οι παραβιάσεις στις ενδείξεις των φωτεινών σηματοδοτών, οδήγησε το Υποτουργειο Υποδομών στην τοποθετηση συσκευής ηλεκτρονικής απεικόνισης αντίστροφης μέτρησης για τους πεζούς

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, προκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή με οπτικό σήμα, με μονάδα αντιστροφης μέτρησης, η οποία συνδέεται με το φωτεινό σηματοδότη των  πεζών και απεικονίζει με φωτεινά αριθμητικά ψηφία τον υπολειπόμενο χρόνο πριν αποδοθεί η κίνηση στην κυκλοφορία .

«Τα οφέλη αλλά και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε σχέση με το σύνολο των στόχων για τις μεταφορές, δηλαδή το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, την οικονομία, την προσβασιμότητα» αναφέρεται στην ανακοινωση. Εκτιμάται οτι με την εφαρμογή του συστήματος, θα εξαχθούν συμπεράσματα προς την τοποθέτηση των σηματοδοτών με ορατότητα από τους πεζούς και την αποτροπη σύγχυση των οδηγών.
Με απόφαση ανατέθηκε το έργο «Μελέτη φωτοτεχνικών απαιτήσεων για τους φωτεινούς σηματοδότες ανά την ελληνική επικράτεια» στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο θα αναλάβει να διερευνήσει τις απαιτήσεις των φωτεινών σηματοδοτών τύπου LED.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport