Αλίαρτος Βοιωτίας: Απόστρατος της Αεροπορίας, έκλεβε καύσιμα από την ΠΑ

Συνελήφθη 49χρονος συνταξιούχος της ΠΑ, ως δράστης κλοπής καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αλίαρτο Βοιωτίας.

Ο “μαύρο χρυσό” που έρεε στους αγωγούς της Πολεμικής Αεροπορίας, και περνούσε κάτω από την αυλή του, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ήταν “δέλεαρ” για τον 49άχρονο αποστρατο (συνταξιούχο) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οπως διαπιστώθηκε, ο 49άχρονος, διάτρησε τον αγωγό και εξασφάλισε- σύμφωνα με την Αστυνομία- τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο .. ώστε να εξασφαλίσει “ανέξοδα” θέρμανση.
Αν και η δολιοφθορά είχε γίνει αντιληπτή από την Πολεμική Αεροπορία, σε επικείμενους ελέγχους, ο απόστρατος, δεν επέτρεπε στην Aστυνομία και στην Αεροπορία να κάνουν έλεγχο στο οικόπεδό του, από τον οποίο περνούσε ο αγωγός καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.. Εκδόθηκε Εισαγγελική παραγγελία, και Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, εξακρίβωσαν τη δολιοφθορά και προσδιόρισαν το 49άχρονο δράστης της “διαρροής” των καυσίμων από τον αγωγό μονάδας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, Αλιάρτου.
Όπως προέκυψε, ο απόστρατος είχε σκάψει το έδαφος, είχε τρυπήσει και δημιουργήσει σπείρωμα στον αγωγό και τοποθετώντας ιδιοκατασκευή, αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα, και με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, το χρησιμοποιούσε σε λέβητα και κινητήρα πετρελαίου κίνησης (diesel).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport