Αιφνιδιαστική παραίτηση του Διευθυντή γραφείου του Τόσκα

Αιφνίδια υπέβαλε την παραίτησή του, ο Βασίλης Μαστρογιάννης, Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με έντονη παρασκηνιακή φημολογία για τους λόγους αποχώρησης του.

image

Για «απόφαση συναίνεσης» κάνουν λόγο κύκλοι του Υπουργείου και απόφαση η οποία είχε ληφθεί μετά τις γιορτές, αποδίδοντας στο Βασίλη Μαστρογιάννη πρόθεση ενεργής ενασχόλησης του με την πολιτική, όπως κατά το παρελθόν -με τη ΔΗΜΑΡ και ως συνεργαζόμενοι με το ΣΥΡΙΖΑ- με τις αυξημένες αρμοδιότητες του, στη θέση του Διευθυντής γραφείου του Υπουργού, να μην του το επιτρέπουν.
image

Έντονη ωστόσο φημολογία- παρατίθεται σε ιστοσελίδα αστυνομικού ενδιαφέροντος- απέδιδε την απομάκρυνση του Βασίλη Μαστρογιάννη στα.. «τσιφτετέλια» με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Πανούση στη χοροεσπερίδας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Άλλωστε ο Βασίλης Μαστρογιάννης ήταν διευθυντής (από επιλογη) του γραφείου του Γιάννη Πανούση και συνέχισε και με τον Νίκο Τόσκα. Φήμες, απέδιδαν στον αναπληρωτή Υπουργό, έκφραση δυσαρέσκειας για την παρουσία των Βασίλη Μαστρογιάννη και Δημήτρη Αναγνωστάκη σε εκδήλωση από κοινού με το Γιάννη Πανούση.

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης ωστόσο, φέρεται να υποστηρίζει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Υπουργό, τον οποίο κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν μέσω εμού. Με έχουν βάλει στη μέση ενός παράξενου πολέμου» ενώ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισημαίνει: «Έχω μια άριστη συνεργασία με τον υπουργό και σε ότι με αφορά δεν ισχύει η φημολογία».
Αναμένεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωση διάψευσης για την φημολογούμενη αιτία απομάκρυνσης, επιβεβαίωσης ωστόσο, της λήξης συνεργασίας του Βασίλη Μαστρογιάννη με το Νίκο Τοσκα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport