ΑΙΓΙΟ: Ενίσχυση ΕΜΑΚ λόγω της σεισμικής δόνησης.

Ενίσχυση με δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ Αττικής, και της 6 η ΕΜΑΚ Πατρών, σε ενίσχυση της τοπικής Υπηρεσίας, λόγω της σεισμικής δόνησης (07/11-19.12) με επίκεντρο το Αίγιο.

Ρωγμές και ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η σεισμική δόνηση, στο Αίγιο. Απο αυτοψία σε οικήματα της πόλης, διαπιστώθηκε οτι κτίριο στη συμβολή των οδών Αράτου και Ανδρέα Λόντου έχει πάρει κλίση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο και στο σημείο έχει ήδη τοποθετηθεί περίμετρος ασφαλείας.
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Αίγιο, την Ναύπακτο, την Πάτρα, στις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας,  της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η σεισμική δόνηση ήταν ισχυρή και προκάλεσε αναστάτωση. image

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19.15 (07/11) μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου 143 χλμ δυτικά της Αθήνας και 36 χλμ ανατολικά της Πάτρας, στα 5 χμ. εστιακό βάθος.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό ο σεισμός εντάσεως 4,9 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 45 χλμ ανατολικά της Πάτρας, 18χλμ βορειοανατολικά της Τέμενης και 22 χλμ νοτιοδυτικά της Άμφισσας, σε 2 χλμ. εστιακό βάθος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport