Αθήνα: “Reception ΕΛΑΣ”- για την εξυπηρέτηση τουριστών και επισκεπτών

Το γραφείο Επισκεπτών Αθηνών υπό την ΕΛ.ΑΣ. συστάθηκε και λειτουργεί για να παρέχει πληροφορίες σε επισκέπτες και τουρίστες της πρωτεύουσας.

wpid-fb_img_1445077017972.jpg
Το γραφείο Επισκεπτών Αθηνών, λειτουργεί στην πλατεία Κλαυθμώνος- Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος εντός στοάς). Είναι στελεχωμένο με εκπαιδευμένο πολύγλωσσο ένστολο προσωπικόπου απο τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, ώστε να παρέχει πληροφορίες σε επισκέπτες και τουρίστες της πρωτεύουσας καιη μεση αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης που αντιμετωπίζουν το διάστημα παραμονής τους στη χώρα, διευκολύνσεις ώστε περιστατικά καταγγελίας για εκκνομες ενέργειες σε βαρος τους, να απευθύνονται στις αντίστοιχες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Προβλέπεται να λειτουργεί σε μόνιμη βάση, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο 07:30-22:00 καθημερινά, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232
Η πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας (23/07) που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιο Τσακίρη.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Συμφωνίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών καθώς καί την ενημέρωση των τουριστων καί των επισκεπτών στην πρωτεύουσα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει να στελεχώσει το γραφείο με προσωπικό που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport