Αγ.Παντελεήμονας: Δουλέμποροι οι δράστες δολοφονίας Ιρακινού λαθρομετανάστη.

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 32άχρονου Ιρακινού, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι αλλοδαποί δουλέμποροι.

Εξιχνιάσθηκε, από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 32άχρονου Ιρακινού, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε (22/01 2014) σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ως δράστες έχουν προσδιοριστεί δώδεκα τουλάχιστον αλλοδαποί. Πρόκειται για τρείς υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 23, 34 και 46 ετών, ένας 31άχρονος υπήκοος Γεωργίας και οκτώ τουλάχιστον Αφγανοί λαθρομετανάστες.
Όπως εξακριβώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, ο 46άχρονος Ιρακινος δράστης από κοινού με τον 34άχρονο ομοεθνή του (βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για υποθέσεις παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών), διακινούσαν παράνομα από την Τουρκία προς την Ελλάδα λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα το οποίο είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο 34άχρονος Ιρακινός, όπου τους κατακρατούσαν παρανομα, μέχρι να τους καταβάλουν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό για την λαθροδιακίνηση και τη μεταφορά τους.
Οι δράστες από κοινού (16/01 2014) δολοφόνησαν τον 32άχρονο Ιρακινό λαθρομετανάστη, και επιχείρησαν να αποκρύψουν τη σορό του. Το έγκλημα αποκαλυφής οταν εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, άνοιξαν το διαμέρισμα και εντόπισαν τη σορό του λαθρομεταναστη. Όπως διαπιστώθηκε ο 46άχρονος δουλέμπορος,  μετά την αποκάλυψη της ανθρωποκτονίας διέφυγε στην Τουρκία.
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport