Αγρίνιο: Συλλογή οn-line υπογραφών, αντιδρούν στην κατάργηση του ΑΤ Αγίου Βλασίου

Η πρόταση σχεδίου για την αναδιάταξη Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες. Η πρωτοβουλία κατοίκων, ανέλαβε τη συλλογή “On-line” υπογραφών εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στην πρόταση κατάργησης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

ΑΤ Αγίου Βλασίου/ Δ.Ε. Παρακαμπυλίων, Δ.Αγρινίου

“Με την ασφάλεια δεν παίζουμε σε ορεινές περιοχές που ήδη η Πολιτεία εγκατέλειψε” αναφέρουν στο ψήφισμα τους η πρωτοβουλία κατοίκων & παραθεριστών της Δ.Ε.Παρακαμπυλίων, του Δήμου Αγρινίου, και σημειώνουν, πως στο ενδεχόμενο κατάργησης του τοπικού Τμήματος «μια ορεινή περιοχή με οδικό δίκτυο 100 και πλέον χιλιομέτρων θα μείνει έκθετη».

Με ηλεκτρονική φόρμα- ψήφισμα που έχει αναρτήσει η πρωτοβουλία της Δ.Ε.Παρακαμπυλίων, προχώρησε στη συλλογή online υπογραφών. Τα ονόματα των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία, θα ταυτοποιηθούν και θα υποβληθούν στους Φορείς της περιοχής, προκειμένου να συντάξουν σχετικό ψήμισμα το οποίο θα διαβιαστεί στις Αρμόδιες Αρχές, ενώ έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις.

Ολοκληρο το κείμενο- ψήφισμα,
Όχι στην κατάργηση του Α.Τ. Αγίου Βλασίου
«Όχι στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Βλασίου της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου. Αν γίνει αυτό μια ορεινή περιοχή με οδικό δίκτυο 100 και πλέον χιλιομέτρων θα μείνει έκθετη. Οι λίγοι κάτοικοι της και τα πολλά σπίτια που ανοίγουν τους θερινούς μήνες θα κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γιατί να καταργηθεί το τμήμα όταν υπάρχει Κοινοτικό Γραφείο ανακαινισμένο που μπορεί να στεγαστεί εκεί; Τόσοι πολοί πόροι θα εξοικονομηθούν; Απαιτούμε να γίνει το αυτονόητο».

_____

*agrinionews.gr