Αγορά Ρέντη: Δεσμεύτηκαν κατεψυγμένα φιλέτα κροκόδειλου και πύθωνα απο κλιμακιο της Περιφέρειας

Στη δέσμευση κατεψυγμένων φιλέτων κροκόδειλου και πύθωνα προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε επιχείρηση χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων στην περιοχή του Ρέντη.

image

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πειραιά, ύστερα από έλεγχο του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά, δεσμεύτηκαν στα ψυγεια της εταιρειας, συνολικα 19κιλά κατεψυγμένου φιλέτου- πρόκειται για ατομικές συσκευασίες 12 κιλών κατεψυγμένου φιλέτου κροκόδειλου και 7 κιλών κατεψυγμένο φιλέτου πύθωνα-.

Τα κατεψυγμένα προϊόντα αποδεσμευτηκαν την επομενη κιολας ημερα, με την ταυτοποίηση χώρας προέλευσης και τη διαδικασία εισαγωγής των κατεψυγμένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως διαπιστώθηκε εισήχθησαν νομιμα απο τη Ολλανδία.

image

Παράλληλα απο την αρμόδια Αρχή, διενεργηθηκε σχετικος ελεγχος για τη δυνατότητα διακίνησης και διάθεσής τους στην κατανάλωση ως τρόφιμα ασφαλή- κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.