Αγία Νάπα, Κύπρος: Οδηγός των εκτελεστών ο 32άχρονος– Είχε προσληφθεί ως έκτακτος θηροφύλακας (ΦΩΤΟ)

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που προκύπτουν κατά της εξέταση ενώπιον των ανακριτών σε βάρος του ζεύγους, οι οποίοι συνελήφθησαν για το μακελειό στην Αγία Νάπα και οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον δικαστηρίου.

image

Το νεαρό ζευγάρι, 30 και 32ετων, το οποιο συνελήφθη  (27/06) για εμπλοκή τους στο μακελειό στην ΑγίαΝάπα Κύπρου, ανακρινόμενοι αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.
Μαρτυρία που κατέχει η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός μετά το φονικό φιλοξένησε τον 48άχρονο σε έπαυλη που νοίκιασε με την σύντροφο του στην Αγία Νάπα, δυο ημέρες πριν το φονικό, προς 700 ευρώ.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη ημέρα του φονικού ο νεαρός δεν πήγε στη δουλειά του λόγο αδιαθεσίας ενώ από έρευνες διαπιστώθηκε ότι περί τα μέσα Ιουνίου νοίκιασε και δεύτερη έπαυλη για τέσσερα άτομα, έναντι του ποσού των 500 ευρώ. Από τις έρευνες των Ανακριτών προκύπτει ότι οι δράστες διέμεναν στα συγκεκριμένα σπίτια.
Οι ύποπτο αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης, συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, εμπρησμό, κλοπή και συνεργεία μετά τη διάπραξη φόνου.

image

Επίσης η αστυνομία αναζητεί άλλο ένα ζεύγος που μετέβη στην συγκεκριμένη έπαυλη ενώ διενεργούνται εξετάσεις για εντοπισμό των όπλων.
Οι έρευνες της αστυνομίας θα συνεχιστούν και σήμερα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.

_______
*Ντίνα Κλεάνθους/ reporter.com.cy