Ήταν θέμα ονόματος. Απο τη ΔΕΛΤΑ σε “Όμικρον” στην επανίδρυση της ΔΕΛΤΑ .. με άλλο όνομα.

Ήταν σχεδόν πριν τεσσερις μήνες όταν με Υπουργική απόφαση η ΔΕΛΤΑ, καταργήθηκε. Πριν σχεδόν ένα μήνα, συγκροτήθηκε ξανά με αποκλειστική επιχειρησιακή δράση, στον τομέα της πλατείας Εξαρχείων. Η δολοφονική απόπειρα σε βάρος των δικύκλων της ΔΙΑΣ, έξω από το Καραϊσκάκη, προκάλεσε την νέα απόφαση επανίδρυσης της ΔΕΛΤΑ… με άλλο όνομα.

image

Είναι γενική διαπίστωση, ότι το όνομα και ο τίτλος στην Ελλάδα, κάνουν τη διαφορά.. Όχι η απόδοση, ούτε η επιχειρησιακή δραστηριότητα.. το όνομα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση μόλις πριν τέσσερις μήνες, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατάργησης και διάλυσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ την ανασυγκρότηση στις αρχές του Φεβρουαρίου μιας μόνο μονάδας, με επιχειρησιακή δράση αποκλειστικά τον τομέα της πλατείας Εξαρχείων, και την εσπευσμένη επανίδρυση της ομάδας, μετά τη φονική την ενέδρα χούλιγκαν έξω από τη «Θύρα7» των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκη (25/02) σε βάρος δικύκλων της ΔΙ.ΑΣ.με τους Αστυνομικούς να κάνουν χρήση όπλων με βολές εκφοβισμού (στο αέρα) για να γλιτώσουν τη ζωή τους.
• 11 τραυματίες Αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο,
• 2 παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα με το Νόμο περί όπλων (για τη χρήση του, ωστόσο κρίθηκε νόμιμη άμυνα στην προστασία της ακεραιότητάς τους)
Ενω χρειάστηκε η συνδρομή Αστυνομικών ως ενίσχυση, οι οποίοι επίσης ενήργησαν βολές εκφοβισμού για να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους.
Αναγνωρίζοντας την εσφαλμένη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, της κατάργησης της ΔΕΛΤΑ, αποφασίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, ύστερα από τις ανεξέλεγκτες καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων επανασύσταση -πιλοτικά – με τον κωδικό “Όμικρον, υπαγόμενη στα ΜΑΤ και μετά τη δολοφονική ενέδρα, και την επανίδρυση της ομάδας με τις ίδιες επιχειρησιακές αρμοδιότητες με την καταργηθείσα ΔΕΛΤΑ, η οποία θα αναφέρεται με …διαφορετικό κωδικό.

Αρχικά, όπως έχει αποφασιστεί, η νέα -πρώην- ΔΕΛΤΑ, θα έχει στο στελεχιακό δυναμικό της, 60 Αστυνομικούς. Με την ομογενοποίηση των ήδη 66 Αστυνομικών, στις τέσσερις ομάδες της “Όμικρον”, το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας, ανέρχεται στους 126, με στόχο –σταδιακά- η ομάδα να αριθμεί 250 Αστυνομικούς.
Στην αρμόδια Διεύθυνση, διαβιβάστηκε – ήδη- σχετική διαταγή για πρόθεση δήλωσης ενδιαφέροντος, από το ένστολο προσωπικό, στην επάνδρωση της ομάδας.