Έρευνα της ΕΛΑΣ για τα όπλα των αντιεξουσιαστών

Οι ένοπλοι αντιεξουσιαστές, νσ κραδαίνουν πιστόλια και περίστροφα, στη συγκεντρωση- πορεια στο κεντρο της Αθήνας προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ ενώ διενεργείται έρευνα.

image

Επιδεικτικά οπλοφορούν ενώ με επεξεργασία (μονταζ) σε επίδειξη… ισχύος διακρίνονται κουκουλοφόροι να οπλοφορούν, με πιστόλια και περίστροφα, ως ομαδα περιφρούρησης στην πορεία των αντιεξουσιαστών “ενάντια στις μαφίες ναρκωτικών που λυμαίνονται τα Εξάρχεια” οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.
image

Σε διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιοποίησαν το βιντεοληπτικό υλικό, από την πορεία της 5ης Μαρτίου, όταν συντεταγμένα ομάδα- περίπου- 300 ατόμων κινήθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων και κατέληξαν στην πλατεία, στο οποίο διακρίνονται τουλάχιστον 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά ως ομάδα περιφρούρησης της πορείας, να κράδαιναν όπλα, πιστόλια και περίστροφα.
image

Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό, ενώ θέμα έρευνας είναι αν τα εικονιζόμενα οπλα είναι πυροβόλα ή πρόκειται για ρεπλικες.
Από τεχνικές αναλύσεις, του βίντεο, για τουλάχιστον 2-3 από τα όπλα αυτά, αποδίδονται ως ρέπλικες ή αεροβόλα, ωστόσο για τα υπόλοιπα δεν έχουν αποφανθεί αν πρόκειται για ενεργά πυροβόλα. Ωστόσο εκφράζεται η εκτίμηση από τους Αστυνομικούς, με δεδομένο της πρόθεσης επιτηδευμένων εκτυπώσεων, από τους δημιουργούς του βίντεο, η επίδειξη… ισχύος να είχε «συμβολικό» χαρακτήρα.
image

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι η υπόθεση ερευνάται ενώ εξετάζεται ο σχηματισμός σχετικής δικογραφίας από την Κρατική Ασφάλεια.