Έβρος: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, για την απομάκρυνση του φράχτη.

Πανελλαδική κινητοποίηση από αντιεξουσιαστές, στην απομάκρυνση του φράχτη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις Καστανιές του Εβρου Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, Αντιεξουσιαστική Κίνηση θα πραγματοποιήσει πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη του Έβρου (09/05).
Τα λεωφορεία αναμένεται να αναχωρήσουν από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (09/05- 08.00), την Αθήνα, την Πάτρα, την Κομοτηνή (09/05-11.00) και τα Γιάννενα, με προορισμό τις Καστανιές (Έβρου) όπου εχει προγραμματισθεί συγκέντρωση (09/05- 14.30) με σκοπό να γκρεμίσουν το φράχτη του Έβρου.
Ωστόσο απο την ΕΛΑΣ, σε συσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, είχαν δοθεί σαφείς εντολές, ενώ είχε εκπονηθεί σχέδιο επιχειρησιακής δράσης με Αστυνομικές δυνάμεις να έχουν μετακινηθεί προς ενίσχυση στην τοπική Αστυνομικοή δύναμη.
Με απόφαση του τοπικού Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας, απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε όλο το Δήμο Ορεστιάδας και στις περιοχές των Καστανεών – Καβύλης – Νέας Βύσσας – Φυλακίου – Θουρίου – Νέου Χειμωνίου του Δήμου Ορεστιάδας καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο προς το φράχτη στις Καστανιες (Έβρου), για λόγους προστασίας της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ, από το Σάββατο (09/05- 09:00) έως και την Δευτέρα (11/05- 09.00).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport